ANAF DECLARATIA 112 PDF

Declaratie;VersiuneJ;VersiuneP. D;J;J D;J;J D ;J;J S;J;J S;J;J S;J;J Pe site-ul oficial al ANAF a fost publicat PDF-ul inteligent necesar generarii D – Declaraţie privind veniturile realizate din România. 5 feb. Urmeaza o alta intrebare dureroasa: cand trebuie sa platim impozitul pe profit? Pentru a evita amenzile trebuie sa stim ce declaratii trebuie sa.

Author: Kigadal Bacage
Country: Burundi
Language: English (Spanish)
Genre: Business
Published (Last): 23 January 2005
Pages: 347
PDF File Size: 8.68 Mb
ePub File Size: 6.27 Mb
ISBN: 577-6-72322-293-2
Downloads: 27926
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Goltijin

Declaratia privind impozitul pe profit se completeaza cu ajutorul programului de asistenta. Institutiile de credit – persoane juridice romane si sucursalele din Romania ale institutiilor de credit – persoane juridice straine – au obligatia de a declara si de a plati impozit pe profit anual, cu plati anticipate efectuate trimestrial.

Completare corecta a formularelor Atentie! Termenul pana la care se efectueaza plata impozitului anual este termenul de depunere a declaratiei privind impozitul pe profit — Formularrespectiv 25 martie inclusiv a anului urmator.

Din 2019, Declaraţia unică de plată se depune online. Ce paşi trebuie urmaţi

Iesirea din sistemul anual de declarare si plata a impozitului se efectueaza la inceputul anului fiscal pentru care se solicita aplicarea sistemului anual. Ti-a placut acest articol? Ce formulare trebuie depuse online? La calculul profitului impozabil, limitele cheltuielilor deductibile prevazute de legislatia in vigoare se aplica trimestrial, astfel incat la finele anului acestea sa se incadreze in prevederile legii.

Nu intra sub incidenta acestor prevederi contribuabilii care se dizolva cu lichidare, pentru perioada cuprinsa intre prima zi a anului fiscal urmator celui in care a fost deschisa procedura lichidarii si data inchiderii procedurii de lichidare. Definitivarea si plata impozitului pe profit aferent anului fiscal respectiv se efectueaza pana la termenul de depunere a declaratiei privind impozitul pe profit, respectiv 25 martie inclusiv a anului urmator.

  HOMECREST FURNITURE PDF

Urmeaza o alta intrebare dureroasa: Deductibilitatea rezervei legale Ultimele articole Top 5 programe de facturare si contabilitate si avantajele pe care le includ Calcul corect impozit pe profit.

Pentru a evita amenzile trebuie sa stim ce declaratii trebuie sa depunem si, desigur, cand trebuie sa depunem declaratiile. Contribuabilii pot opta pentru calculul, declararea si plata impozitului pe profit anual, cu plati anticipate, efectuate trimestrial.

Optiunea este obligatorie pentru cel putin 2 ani fiscali consecutivi. Clic aici si spune parerea ta!

Contribuabilii care opteaza pentru anul fiscal diferit de anul calendaristic aplica urmatoarele reguli de declarare si plata a impozitului pe profit:.

Aplicatie pentru prelucrarea asistata, validarea, listarea si obtinerea formatului electronic pentru declaratiile fiscale Care e tratamentul fiscal al veniturilor realizate de o persoana juridica romana din valorificarea titlurilor de participare? Formularul poate fi descarcat de pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la adresa declaratii.

Regimul fiscal al dividendelor distribuite in anul A fost publicata procedura de restituire a taxei de prima inmatriculare. Potrivit acordului aprobat prin memorandum, in sedinta solemna a Executivului, desfasurata la Alba Iulia, salariul minim brut din constructii va fi de 3. Cand intervine obligatia de inregistrare in scopuri de TVA pentru operatiuni intracomunitare Ghid practic pentru contabili referitor la Protectia datelor Impozitul pe profit – calcul, declaratii, termen de plata De la 01 martie anumiti contribuabili vor aplica obligatoriu Split TVA.

Exista si alte implicatii fiscale? Mai multe articole despre impozitul pe profit. La stabilirea rezultatului fiscal se iau in calcul si elemente similare veniturilor si cheltuielilor precum si pierderile fiscale. Impozitul pe mijloacele de transport “Am achizitionat pe societate un autoturism, ca bun provenit din casare, neradiat.

  ALTERNITY RULES PDF

Din , Declaraţia unică de plată se depune online. Ce paşi trebuie urmaţi |

Care sunt obligatiile fiscale privind indemnizatiile de concediu medical? Acesta poate fi tinut in forma scrisa sau electronica.

Caz practic privind plafonul de protocol deductibil Vanzare sub valoarea neamortizata. Articole similare Impozit pe profit Cum efectuam amortizarea aferenta declzratia In primul rand vrem sa stim cum calculam impozitul pe profit.

Sfat Contabil | Soluții contabile complete | Studii de caz

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email! Obligatii declarative Declaratia impozit profit si ONG. Cum procedam in ce priveste deductibilitatea provizionului? Pe de alta parte, potrivit art. Contribuabilii care au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic pot opta ca anul fiscal sa corespunda exercitiului financiar.

Ce obligatii vor avea dupa aceasta 121

Ce trebuie sa stie orice contabil la inceputul declartaia Taxe si impozite stabilite de Codul fiscal exceptie taxe locale Impozit pe venituri din asocierea dintre o persoana fizica si o persoana juridica – Capitolul XI – Taxe si impozite stabilite de Codul fiscal. Cultele religioase, unitatile de invatamant preuniversitar si institutiile de invatamant superior, particulare, acreditate, precum si cele autorizate, asociatiile de proprietari constituite ca persoane juridice si asociatiile de locatari recunoscute ca asociatii de proprietari, Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, organizatiile nonprofit, organizatiile sindicale, organizatiile patronale au obligatia de a declara si plati impozitul pe profit, anual, declaatia la data de 25 februarie inclusiv a anului urmator celui pentru care se calculeaza impozitul.